single.php

Göteborgs kyrkliga stadsmission på West Pride

Utifrån vår värdegrund är det självklart för Göteborgs Stadsmission att vara en del av West Pride och firandet av mångdfald i vår stad.

I vår värdegrund står bland annat att:
”Vi vill visa respekt för människans förmåga och unika värde, och vår uppgift är att förmedla tro, hopp och kärlek. Vi vill se människan som en helhet och möta hennes fysiska, psykiska, andliga och sociala behov.”

Utifrån denna grund är det självklart för oss att vara en del av firandet och med Regnbågsflaggan och dess färger visa vårt engagemang för alla människor. Sociala området inom Göteborgs Stadsmission har genomgått ett utbildningsprogram för ett hbtq-kompetent bemötande och vi är i en pågående process att öka vårt inkluderande och icke-heteronormativa förhållningssätt.

I fjol var vårt kafé på Drottninggatan 33 centrum för Stadsmissionens engagemang under West Pride med en utställning med alster av våra gäster, kakor i regnbågens färger och från Ergons arbetsträning och rehabiliterande verksamhet kom hemtextil i regnbågens färger som såldes till förmån för Stadsmissionens arbete med barn, unga och familjer.

I år fokuserar vi firandet av West Pride till S:t Johanneskyrkan med regnbågsflaggor på borden. Vi kombinerar vårt vanliga schema med firandet; Regnbågsmässa med Johanneskören och Lars Gårdfeldt på onsdag och fredag kväll med vår scenkonstverksamhet Adesso.

Göteborgs kyrkliga stadsmission vill se och respektera alla människor året om, speciellt dem som inte känner sig sedda och respekterade. Därför lyfter vi i år våra gemenskapsverksamheter Johanneskören och Adesso under West Pride. I S:t Johanneskyrkan finns stans skönaste kaos med olikheter, mångfald och personrikedom och självklart vill vi vara en del av West Pride.

Text: Lotta Fransson, diakon i S:t Johanneskyrkan

Program:

Onsdag 7 juni kl 18.30 – Regnbågsmässa
Vi firar regnbågsmässa i S:t Johanneskyrkan.
Prästen Lars Gårdfeldt talar och Johanneskören sjunger.
Från kl 17 serveras soppa för 10 kr.

Fredag 9 juni, kl 17-19 – Kulturkväll i många färger
Kl 17 startar vi med alkoholfri välkomstdrink och mingel. Därefter serveras en vegansk måltid med kaffe och tårta, pris 25 kronor.
Kl 18 framträder vår scenkonstverksamhet Adesso med nytt och aktuellt material.

Lördag 10 juni kl 15-17 – Regnbågsparaden
Samling kl 14. Kl 15 avgår regnbågsparade från GöteborgsOperan och avslutar på Götaplatsen. Stadsmissionen går tillsammans med Kyrkan på West Pride.