page.php

Vill du skänka kläder och prylar?

Insamlingscentralen

Vill du skänka kläder, böcker och prylar till Göteborgs Stadsmission vänd dig till vår insamlingscentral som finns belägen i Bellevue, Gamlestaden på Korpralsgatan 2. Öppet vardagar kl 8.30-16.30. (karta). Har du möbler eller större gåvor? Skänk då gärna till vår butik på Kretsloppsparken Alelyckan, där har vi möjlighet att hantera den gåvan på bästa sätt då vi har plats och fungerande återvinningsmöjligheter.

Vill du att vi hämtar dina gåvor så är du välkommen att boka hämtning genom att ringa 031-84 20 20 eller mejla till oss på insamlingscentralen@stadsmissionen.org

Om du inte har möjlighet att komma med dina gåvor till insamlingscentralen i Gamlestaden så har vi sju butiker som också har möjlighet att ta emot era gåvor.

Då vi vill värna om miljön och förkorta sträckan mellan givaren och verksamheterna är det en fördel om ni lämnar gåvan direkt till oss. Men tveka inte att ringa eller mejla om ni inte har möjligheten att lämna direkt till oss.

Gåvorna som skänks till Göteborgs Stadsmission ska vara hela och rena. Vi tar emot det mesta förutom följande saker:
– Vitvaror
– Pianon
– Större badrumsartiklar så som badkar, toaletter och handfat

Vi strävar alltid efter att just era gåvor skall göra nytta där behoven finns. Men behoven och förutsättningarna ändras hela tiden, så om ni är osäkra tveka aldrig på att ringa eller mejla era frågor, så försöker vi hjälpa till efter bästa förmåga.

Vad händer med gåvan?

Göteborgs Stadsmissions insamlingscentral vidarebefordrar gåvorna till våra sociala verksamheter och till vårt Remake-projekt samt våra second hand-butiker. Det ekonomiska överskottet från försäljningen i second hand-butikerna går till de sociala verksamheterna.

Det är viktigt för oss i vårt arbete att kunna tillvarata gåvan på bästa sätt då vi ständigt måste vara flexibla och där vi måste anpassa våra verksamheter efter stadens behov.

Vad händer med gåvor som inte går att använda i våra verksamheter?

Vi har idag väl fungerande återvinningskanaler för våra restprodukter som wellpapp, plast, metall, böcker, etc. Vi återvinner på bästa möjliga sätt för att spara på jordens resurser och värna om vår miljö. Vi ser oss själva som en del i ett kretslopp där vi spelar en viktig roll för utvecklingen av de gåvor som av olika anledningar inte går att sälja eller gagnar någon verksamhet.