page.php

Second Hand

I vår second hand-verksamhet ingår miljön, givarna, kunderna, anställda och tillfälliga medarbetare i ett positivt kretslopp där alla är vinnare.

Ska du göra garderobsrensning där hemma så lämna mer än gärna till någon av våra second hand-butiker eller direkt till vår insamlingscentral. Vi tar emot allt som är helt och rent. Allt som kommer in till oss sorteras på vår insamlingscentral. Varje år förmedlar vi sedan kläder till behövande för omkring en halv miljon kronor. Resterande säljer vi i våra butiker. Det ekonomiska överskottet går till våra sociala verksamheter.

Detta är ett kretslopp med många vinster. Det är bra för miljön, behövande kan få kläder och prylar utifrån behov, man kan köpa billiga kläder i våra butiker och slutligen skapar det arbetstillfällen för människor som kan ha svårt att komma in på ordinarie arbetsmarknad.

För att nå ut med kläder till behövande samarbetar vi med flera församlingar som får rekvisitioner som diakonala medel. Vi delar även själva ut rekvisitioner i våra verksamheter. Den som får en rekvisition kan själv gå till någon av våra butiker och välja ut de kläder den behöver.

På Ebbes Hörna har vi inget återköp och ingen bytesrätt, allt säljes i befintlig skick.

Nedan kan du läsa mer om våra butiker och om vår insamlingscentral.