single.php

Stadsmissionen utmanar Kyrkan

Stadsmissionen startades en gång i tiden efter ett initiativ från Svenska kyrkan och vi har alltid haft ett nära samarbete. Sedan flera år tillbaka samarbetar Göteborgs kyrkliga stadsmission också med Göteborgsvarvet och erbjuder människor att springa för Team Stadsmissionen och hjälpa till att samla in pengar till vår verksamhet för barn unga och familjer. Totalt har den insats våra löpare gjort genererat flera miljoner som möjliggjort för familjer som lever i social och ekonomisk utsatthet att åka på sommarläger där de i lugn och ro kunnat lägga sin tuffa vardag åt sidan en stund. Att springa Göteborgsvarvet i Stadsmissionens tröja är att tydligt visa hela staden att vi bryr oss och att vi tillsammans vill göra Göteborg till en mänskligare plats. 
 
I år har vi därför en särskild nyårsutmaning till våra vänner i Svenska Kyrkan. Vår förhoppning är att så många präster, diakoner och andra anställda inom SvK som möjligt vill hänga med och springa för Team Stadmissionen. En som redan bestämt sig för att hänga på är Henrik Törnqvist, kyrkoherde i Bergsjön. Han har redan börjat träna och ännu mer skall det bli efter julbordet. Vi hoppas att Henrik kommer att inspirera kolleger att följa hans exempel och att vi får en stor uppslutning. 
 
– Det är roligt att ha en bra anledning att ge sig ut och träna. Det kan vara lite trögt att komma ut och springa annars. Att springa Göteborgsvarvet för Stadsmissionen också ett väldigt bra sätt att bidra till ett bättre Göteborg. Man mår bra och gör skillnad. Att vi gör detta tillsammans är också ett sätt att lyfta fram och stärka de nära banden mellan Svenska kyrkan och Stadsmissionen. Jag tycker att Stadsmissionen är en fantastisk organisation och jag minns fortfarande när jag var 10 år och min pappa tog med mig för att lämna in kläder som han samlat in till behövande, säger Henrik. 
 
Den 26 januari kl 18.00 kommer vi att ha en kickoff och inspirationskväll i S:t Johanneskyrkan för Team Stadsmissionen – Svenska kyrkan. Vi kommer att bjuda på mingel och mat, löpartips, föreläsning om Stadsmissionens verksamheter av Lennart Forsberg, socialchef, och mycket mer. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller van löpare, alla är välkomna och man behöver inte bestämma sig för att springa förrän efteråt. Som medlem i Team Stadsmissionen får man en särskild löpartröja av god kvalitet, man får starta i en bra startgrupp och man kan räkna med extra mycket hejarop längs vägen. Så samla i hop ett gäng och tillbringa en härlig kväll med Henrik och oss och hjälp oss att i Göteborgsvarvet 2017 visa hur Stadsmissionen och Svenska kyrkan tillsammans på ett roligt sätt kan göra tillvaron bättre för barn och unga i Göteborg. 
Anmäler sig gör man till kommunikation@stadsmissionen.org senast 20 januari.