single.php

Stadsmissionen och ”Handla för andra”

När vi samarbetar med butiker vid Handla för andra-helger är det viktigt att det är en gemensam insats där både handlare, kunder och Stadmissionen ställer upp. 

Helgen 26-27 november anordnar vi på Stadsmissionen en hjälpa-helg tillsammans med våra vänner på ICA Kvantum Munkebäck. Men anledning av det vill vi förtydliga hur Stadsmissionen resonerar runt den här typen av aktiviteter:

Tillsammans med de butiker/företag som är våra långsiktiga samarbetspartners anordnar Göteborgs Stadsmission varje år ”Handla för andra”-helger. Det ger butikerna chansen att möjliggöra för sina kunder att hjälpa människor i Göteborg som lever i utanförskap, samtidigt som handlarna själva gör en stor insats.

För Stadsmissionen och såväl som för våra partners är det mycket viktigt att detta är något vi gör tillsammans. Det skall med andra ord inte vara så att butiken är de som tjänar mest på att kunderna handlar enligt Stadsmissionens lista och delar med sig till mindre lyckligt lottade göteborgare. När Stadsmissionen ordnar ”Handla för andra” är alla med och hjälper till, såväl handlare som kunder.

Under hela året gör de butiker/företag som Stadmissionen samarbetar med en rad viktiga insatser och skänker även större penningåvor direkt till Stadsmissionen. Pengar som går till att stödja utsatta människor i Göteborg och ge tillbaka till det samhälle där man verkar. I samma anda anordnar vi våra Hjälpa-helger.

En av de handlare som valt att stödja Stadsmissionen är Pelle Collins på ICA Kvantum Munkebäck. Han beskriver sitt engagemang så här:

”Jag vill som Icahandlare vara engagerad i samhället och göra skillnad i Göteborg och Munkebäck. Detta är ett sätt att ge tillbaka. Alla våra kunder är också be­hjälpliga av att Stadsmissionen kan göra sitt arbete på ett bra sätt. Vare sig man är en barnfamilj, pensionär eller någon annan gynnas man av att alla människor i vår stad mår bra.”

Alla som deltar i ett ”Handla för andra”-event som Stadsmissionen håller i kan vara säkra på att gåvorna hamnar hos dem som bäst behöver dem. Och inte minst kan man vara trygg i förvissningen om att inte enbart kunderna utan även butiken/företaget bidrar med generösa gåvor/insatser till Stadsmissionen.

Tillsammans bygger vi ett godare och medmänskligare Göteborg.