single.php

Göteborgsprofil i organisationens styrelse

Palle Stenberg är ny ledamot i Göteborgs kyrkliga stadsmissions styrelse. Som person brinner han starkt för Göteborg där han själv bor och verkar. ”Jag vill att Göteborg ska bli den bästa staden i världen att bo i.”

Palle Stenberg är grundare och delägare för Nudie Jeans. När Nudie Jeans startade i Göteborg 2001 var det inte många som trodde på idén med svenska jeans. Nu är det ett starkt globalt varumärke. Palle tror på rättvisa och individens ansvar. Kanske bottnar det i att båda hans föräldrar är domare. Han blir upprörd av människor som berikar sig själva på andras bekostnad och han ser livet som en lagsport. Palle tycker att mångfald och olikheter berikar.

Vilka erfarenheter tar du med dig in i styrelsearbetet?
– Jag hoppas att kunna bidra med mina erfarenheter som entreprenör och engagerad medborgare.

Hur ser du på Stadsmissionens roll i den här staden?
– Stadsmissionen fångar upp de mest utsatta människorna. Ska vi lyckas utveckla Göteborg i rätt riktning så måste alla människor i staden med på tåget. Där kan Göteborgs Stadsmission spela en mycket viktig roll.

Vad har du för bild av Göteborgs Stadsmission?
– Jag har en positiv bild av en organisation med stort hjärta och som gör ett fantastiskt jobb för de mest utsatta människorna. Och jag ser fram emot att lära mig mer om de olika verksamheterna på Stadsmissionen.

För tre år sedan gjorde Göteborgs Stadsmission en film om att Göteborg är en delad stad och att vi måste jobba tillsammans för att ena den. Flera Göteborgskändisar bidrog med tid och engagemang för att vi skulle kunna få ihop filmen. Förutom i våra egna kanaler gick filmen bland annat som reklam på SF bio. Den fick många positiva reaktioner. Palle Stenberg var en av dem som var med i filmen.
– Jag var glad för möjligheten att kunna ställa upp och tillsammans med andra Göteborgsprofiler sätta fokus på utanförskapet i vår stad.

Se filmen

Text: Tomas Carlström