single.php

Triumf Glass stödjer Stadsmissionen

En gemensam kontakt blev starten för ett nytt samarbete mellan Göteborgs Stadsmission och Triumf Glass för tre år sedan. Anders Müntzing, vd Triumf Glass, fick komma till S:t Johanneskyrkan där han träffade Anette Tingets som berättade om organisationens arbete. Inför julen det året berättade Anders inför sin personal att det inte blir några julklappar till medarbetarna. Istället bestämde man sig för att skänka pengar till Göteborgs Stadsmission.
– Då började alla applådera! Det var en rolig reaktion, säger Anders.
Anders Müntzings pappa startade Triumf Glass på Allmänna vägen 1946, inte långt ifrån där Stadsmissionen huserar idag. Lokalen finns fortfarande kvar med glassförsäljning och ett rum som beskriver företagets historia. Även lokal nummer två som öppnade i Sandarna finns kvar än idag, men produktionen flyttades till Sävedalen för att kunna öka i volym. Idag tillverkas 65 000 liter glass dagligen. Omkring 60 personer jobbar med glasstillverkningen och därtill har man 25 säljare omkring i landet.
– Vi är ett Göteborgsföretag och därför känns det bra att kunna stödja en organisation som arbetar lokalt. Det är bara positivt att kunna hjälpa till, säger Anders.
Nu pågår samtal för hur samarbetet ska kunna utvecklas.
– Kanske kan vi bjuda på glass till utsatta barn, säger Anders Müntzing.

Bilden: I julas passade Triumf Glass på att överlämna en check när Stadsmissionen var ute med Julklappsvagnen. Varmt tack för er gåva!

Vill ditt företag också bli vår vän?
Läs mer här

Kontakta oss: