single.php

Ny chef för insamling och kommunikation

Tomas Carlström är ny insamlings- och kommunikationschef på Göteborgs Stadsmission.

Sedan i augusti är Tomas Carlström ny chef på Stadsmissionens insamling- och kommunikationsenhet, vilken också innefattar volontärsamordning och testamenten. Som insamlings- och kommunikationschef kommer Tomas Carlström även att ingå i organisationens ledningsgrupp.

Vem är du?
– Jag är göteborgare i dag boende i Lindome med min familj som består av hustru sedan 20 år och tre tonårsbarn. I grunden är jag civilekonom och jag har under åren framförallt arbetat i det privata näringslivet. Den röda tråden i mitt yrkesliv har varit försäljning och marknadsföring och jag haft en hel del att göra med den idéburna sektorn. Utifrån de erfarenheterna tror att jag kan bidra med en hel del nya perspektiv.

Nu har du varit på plats i ett par veckor. Vad är din bild av Stadsmissionen så här långt?
– Jag visste en del om Stadsmissionen när jag började, men är positivt överraskad över hur stor organisationen är och över hur mycket fantastisk och viktig verksamhet som pågår. Stadsmissionen är en otroligt viktig del av Göteborg.

Hur ser du på gåvogivarnas roll?
– Mycket av det vi gör står och faller med gåvogivarna. Att privatpersoner och företag går in och stödjer Stadsmissionen är en förutsättning för att organisationen skall ha möjlighet att hjälpa människor som lever i samhällets utkanter. Vi ser tyvärr också att utsattheten ökar i Göteborg och vi kommer därför att framöver behöva utöka antalet gåvogivare så mycket vi bara kan.

En stor utmaning med andra ord. Hur känns det?
– Det skall bli jätteroligt och intressant att ta sig an framtiden. Både utifrån den roll jag nu har och med tanke på det skede som Stadsmissionen befinner sig i. Jag ser med spänning fram emot vad jag, mina medarbetare och alla som stödjer Stadsmissionen kan uppnå.

Text: Malin Lernfelt Bild: Sofie Eriksson