single.php

GP:s Johan Rylander tar plats i Team Stadsmissionen

Det är många som vill springa Göteborgs-varvet till förmån för stadens utsatta. En av dem som vill göra en insats och som nu blir en av våra varvsambassadörer är Göteborgs-Postens Johan Rylander. Göteborgs stadsmissions eventansvariga Anette Tingets har intervjuat journalisten Johan om hans medverkan i Team Stadsmissionen, selfies och om vikten av att alla barn ska ha det bra.

Hur kommer det sig att du tackade ja till att springa Göteborgsvarvet för Stadsmissionen?

  • För att det är en organisation som verkligen gör saker för andra människor i den här stan. Jag har aldrig sprungit längre än fem kilometer,  men det spelar liksom ingen roll.

Finns det något inom Stadsmissionens verksamheter som du skulle vilja lyfta fram extra mycket?

  • Eftersom jag har tre barn själv så ligger alltid barnens väl nära mitt hjärta. Det finns inget som gör så ont att veta att det finns barn som faktiskt far illa och inte har det bra.

Vad tycker du som journalist är det bästa med Göteborgsvarvet?

  • Folkfesten. Att så många människor samtidigt kan drabbas av en kollektiv hypnos – och ge sig fasiken på att springa 2,1 mil utan att egentligen vara tränade för det.

De pengar som samlas in via Göteborgsvarvet går ju framförallt till att ge utsatta barn och deras familjer upplevelser som de annars inte fått. Som att åka på sommarläger. Vad brukar du göra med dina barn som du tycker att alla barn borde få vara med om?

  • Det allra viktigaste är inte materiell lycka – utan att kärleken och tryggheten finns där. Den kan du få lika väl på en skogspromenad med blåbärsplockning och grillkorv, som under ett besök i Lisebergsbanan för allra första gången. Liseberg är fantastiskt – och det önskar jag att alla barn i den här stan nån gång får uppleva. Det vore väl en idé, förresten?  Att ta en stängd dag i maj, öppna upp parken – och låta alla mindre bemedlade familjer få besöka nöjesfältet. Åkband och hamburgare. Hur svårt kan det vara att ordna med hjälp av några sponsorer, Andreas Andersen? Volvo? Santa Maria?

Har du redan börjat träna inför varvet?

  • Nja, det vore att ljuga.

Hur ofta är du ute och springer?

  • Jag provade i 20 minuter på löpbandet med mitt sargade knä. Jag kom 2,2 kilometer – så 2,1 mil känns aningen tufft. Jag har aldrig nånsin sprungit längre än fem kilometer. Cyklade dock sju mil med Frölundas elitspelare i Göteborgsgirot tidigare i år. På 2 timmar och 50 minuter. Andra gången jag sprang/gick var i förrgår. Då tog en kilometer 8,29 minuter. Jag har lite att jobba med.

Kan du ge några bra tips för att öka motivationen nu när det börjar bli mörkt och slaskigt?

  • Musik är min motivation. Eller ett bra träningssällskap. Ja, träningssällskap går först. Det kan vara frugan eller den hockeyspelande barnvakten, eller den galne personlige tränaren på gymmet. Eller en journalistkollega som du haft en internetbeef med. Som häromdan, när jag faktiskt brottades. Och fick stryk.

Du gillar ju att ta selfies, hur tar man en så bra selfie som möjligt i samband med träning?

  • Bra ljus är allt. Men jag gillar också att få med detaljer. Redskap. Miljöer. Fast då är det ju i och för sig inga selfies längre, haha.

Vad är din plan för att få så många som möjligt att hänga på och springa för Team Stadsmissionen?

  • Fler selfies, va? Det kan ju inte skapa haters – utan motivators! Men det kommer i alla fall att synas hos mina snart 5 000 följare på twitter.

Göteborgs stadsmission hälsar Johan Rylander välkommen till vårt gäng! Vi är väldigt glada att ha honom med.