single.php

Gothias VD springer för barnen

I samband med nästa års Göteborgsvarv utökar Göteborgs Stadsmission sitt samarbete med Gothia Towers och Svenska Mässan. Det är vi mycket glada för, liksom för  att Gothia Towers VD Daniel Stenbäck ställer upp som Ambassadör för Stadsmssionen i Göteborgsvarvet 2016 och hjälper oss att samla in pengar till utsatta barn och deras familjer. Göteborgs Stadsmissions eventansvariga Anette Tingets ställde några frågor till Daniel Stenbäck:

Gothia Towers är officiellt Göteborgsvarvshotell, känner du pressen att springa och göra det på en bra tid?

  •  Nja, pressen kommer nog som vanligt mer inifrån. Jag är dålig på att ”bara vara med” i tävlingar oavsett vad det gäller och nu har jag varit skadad i vaderna under ett år vilket gör att jag får tagga ner lite och inte börja träningen för snabbt. Mitt huvudmål nästa år är dock andra tävlingar under 2016 vilket kan underlätta. Jag kommer dock oavsett stå i Slottskogen med ett eget tidsmål när det väl blir dags för start.

Hur ser du som är i evenemangsbranschen på samarbeten med välgörenhetsorganisationer?

  • Jag vet inte om bransch spelar någon roll i denna fråga. För mig handlar det mer om vad jag personligen tror på än vilken bransch jag kommer ifrån. Välgörenhetsorganisationer spelar en jätteviktig roll. Svårigheten är att man skulle vilja hjälpa så många. De flesta har ju ett väldigt gott ändamål. Vi har i dagsläget främst tre organisationer som vi stödjer.

Vad har du för idéer om hur man kan utveckla samarbetet till förmån för utsatta människor?

  • Som företag handlar det mycket om att på alla sätt stå för sunda och medmänskliga värderingar och i största möjliga mån ge utrymme för våra anställda att tillsammans med partners vara kreativa. Som både ni och vi tror så kan sport & idrott vara ett område som både förenar och motverkar utanförskap

Du är som företagsledare engagerad i Göteborgs framtid. Har du några tankar om hur du kan få med dig kolleger från andra hotell eller övriga näringslivet för att lyfta frågorna om fattigdom och utanförskap i vår stad?

  • Större evenemang och tävlingar i stan är ju lämpliga och synliga tillfällen att ta tillvara på för att samtidigt lyfta viktiga frågor i vårt samhälle. Många och inte minst företagsledare triggas ju av utmaningar.

Finns det någon du kan utmana i Göteborgsvarvet?

  • Ja, många, till exempel övriga hotelldirektörer och/eller andra VD:ar i stan!

Du är en erfaren löpare, vad är dina bästa tips för att komma i gång och toppa formen lagom tillvarvet? 

  • Börja träna lugnt men konsekvent och gör det redan nu. Ju tidigare du startar desto mindre risk för skador. Långa lugna pass i skogen är väldigt bra grund under vintern för att sedan öka tempot genom intervaller och snabbdistans i vår. Träna även mage/rygg under vintern för bättre hållning och löpsteg.

Vilka är dina favoritlöprundor i Göteborg?

  •  I Göteborg är det Skatås/Delsjön som har allt. Här finns alla varianter av slingor du kan tänka dig och du behöver aldrig springa samma runda mer än en gång.

Var skall man som besökare springa för att få en maximal upplevelse av staden?

  • Som sagt Skatås, men även upp på Ramberget om man vill ha specifik backträning ihop med utsikt. Att springa längs Avenyn, bort genom Haga, upp till Slottskogen och sedan tillbaka via Majorna och Södra Älvstranden via Operan och sedan Magsinsgatan tillbaka till Avenyn är också ett härligt sätt att upptäcka staden på.