single.php

Sångaren Emrik Larsson

Emrik tillbaka i Team Stadsmissionen

Det börjar dra ihop sig. Snart går anmälningstiden till Göteborgsvarvet ut. Fortfarande finns det dock möjlighet att springa till förmån för Göteborgs Stadsmission. En som gör det är musikern och Göteborgsprofilen Emrik Larsson. Stadsmissionens Anette Tingets har ställt några frågor till vår ambassadör Emrik om hans engagemang för utsatta människor i Göteborg och hans mål att springa snabbare än Glenn Hysén.

Det är inte första gången du engagerar dig för Stadsmissionen, vad är det med vår verksamhet som du gillar?

  • Jag har själv en bakgrund med missbruk och beroende och kan identifiera mig med  alla i utanförskap som lider. Jag har sedan många år sett vilket enormt viktigt arbete Stadsmissionen gör för alla människor som på något sätt hamnat utanför samhället och behöver hjälp.  Det är så små saker som kan få en människa att tappa fotfästet och sen inte ha kraften att ta sig tillbaka: en uppsägning av jobb, en missad hyra, någon I familjen som dör. Jag känner stor tacksamhet mot Stadsmissionen och andra liknande organisationer som hjälper de utsatta, det kunde varit jag därute.

Hur kan du som ambassadör för Stadsmissionen och förebild för många få människor att följa ditt exempel och springa för välgörenhet?

  • Dels gör man en bra sak och hjälper andra. Sedan tycker jag själv att den extraslanten man ger är väldigt liten jämfört med hur mycket annat man slösar pengar på under ett år. Det räcker ju att minska ner på fredags- och lördagsmyset en endaste helg på ett år ungefär.  Om många springer för Stadsmissionen, så blir det ju ganska mycket pengar som går till de utsatta. Sen ger det en väldigt häftig känsla att springa tillsammans med andra som stödjer Stadsmissionen. Tar man bara Göteborgsvarvet så ger ju själva loppet motivation till att komma ut och löpträna och själva loppet väljer man ju själv hur snabbt eller långsamt man springer.  Min kompis pappa Ingvar Jahn  85 år, spranggick loppet på sädär  tre och en halv timme.. det går ju bra.

Vad är dina favoritlöprundor i Göteborg?

  • Skatås , milen eller åttan funkar bra för mig. Några veckor innan Göteborgsvarvet brukar jag jogga runt åttan 2 ggr , ca 16 km. då vet jag att jag orkar ta mig runt varvet he he. Annars springer jag ofta vid Mossen eftersom det är nära hemma. Jag undviker all typ av asfaltslöpning och kutar bara I skogen.

Vad skall man göra för att inte tappa träningsmotivationen när vintern kommer?

  • Variera träningen. Spring  5 km på löpband, cykla 10 km på träningscykel, kör lite gym.. Satsa på intervallträning. Om snön kommer så måste man ju ut och åka skidor.  Spela olika bollsporter, jag lirar tennis. Att hålla igång regelbundet och göra en mängd olika saker tror jag på. Det ska vara roligt och hellre flera korta pass än ett långt pass I veckan.

De pengar som Stadsmissionen samlar in vid Göteborgsvarvet går till att ge barn som lever under svåra ekonomiska och sociala förhållanden fina sommarminnen. Vad är ditt bästa sommarminne från din barndom?

  • Sommar hos mormor i stugan vid sjön Stråken nära Mullsjö minns jag väl. Mormor kom upp till oss barn på morgonen med butterkaka och mjölk, det var fint det.

Vad ser du fram emot mest med Göteborgsvarvet 2016?

  • Att komma runt hehe, förhoppningsvis snabbare än Glenn Hysén.