single.php

Åsa Berggren – en löpare med varmt hjärta.

Åsa Berggren är dansareoch träningsprofil. Hon driver dessutom Sanningspodden tillsammans med Annika Sjöö. Och inte minst är hon en av Göteborgs Stadsmissions Ambassadörer i Göteborgsvarvet 2016. Eventansvariga Anette Tingets har frågat ut Åsa om hennes tankar inför att springa i Team Stadsmissionen.

Varför väljer du att vara ambassadör och springa varvet för Göteborgs Stadsmission?

  • För att arbete för och med utsatta individer och grupper i samhället alltid har legat mig varmt om hjärtat. Så länge jag kan minnas så har min empatiska sida alltid fått mig att engagera mig för att försöka att glädja och hjälpa andra människor – på olika sätt.

 Är det någon särskild del av Stadsmissionens arbete som du skulle vilja lyfta fram?

  • Arbetet med barn och unga. Inte för att andra delar av Stadsmissionens arbete är mindre viktiga, utan för att barn och unga känns som en grupp som oförtjänt fått inga eller iallafall mindre bra chanser till att ta kontroll och skapa positiva svallvågor i sitt egna liv. Uppväxten präglar ofta så stor del av personligheten och att behöva utstå destruktiva miljöer och situationer i tidig ålder tror jag får mycket långtgående konsekvenser om man inte får hjälp att bryta dessa på vägen.

Pengarna som vi får in via varvet går i huvudsak till att ge utsatta barn och deras familjer fina sommarminnen. Har du något sådant som du vill dela?

  • Jag har haft turen att växa upp med många fina sommarminnen. Men det viktigaste är nog sådant som att gå barfota ner till stranden en solig dag. Fiska kräftor med vänners familjer. Att kunna hitta på vad som helst med någon kompis och köpa smågodis i Gottan. Att åka någonstans med familjen i en varm gammal Volvo, i stekande sol, med svettiga lår som klibbar mot sätet och ändå känna sig helt lycklig av att bara vara.

 Vad är det bästa med att springa Göteborgsvarvet?

  • Jag har stora förhoppningar om att få uppleva denna folkfest som Ambassadör från löpslingan i år! Ska bli superkul! För trots att jag jobbat med träning i närapå hela mitt liv så blir detta mitt första Göteborgsvarv!

 Varför är löpning en så bra träningsform?

  • För att du kan göra det var som helst och när som helst. Du kan anpassa den helt efter träningsnivå och humör och det behövs minimalt med utrustning. Och för att det rensar huvudet på ett skönt sätt.

 Vad skall man kombinera löpningen med för att toppa formen till varvet?

  • Jag kommer iallafall att kombinera det med repetetiv styrketräning i form av Bodypump samt yoga/pilates-liknande träning såsom Bodybalance. Och en stark vilja och ett gott humör!

Vad är dina bästa kom-igång-tips för den som skall springa varvet men som är lite otränad?

  • Spring. Lite mer. Och lite oftare. Till en början kan det faktiskt vara så simpelt.

Hur planerar du att använda ditt ambassadörskap och sprida budskapet om att man kan kombinera att deltagande i folkfesten Göteborgsvarvet med att göra gott för andra?

  • Jag har också redan idag funderingar på lite roliga galenskaper som jag ska hitta på och engagera folk i inför loppet. För mig handlar det mer om att inspirera andra om att ingen kan göra allt – men alla kan göra något!

Göteborgs Stadmission hälsar Åsa Berggren varmt välkommen och önskar lycka till i årets Göteborgsvarv.