single.php

Händer som skapar ring

Tillsammans skapar vi den värld vi vill leva i

När vi möter svåra tider, bekymmer på jobbet eller privat, när vindarna blåser så hårt så att vi nästan kapsejsar behöver vi ibland påminna oss själva om att vi tillsammans är starka, starkare och starkast. Många gånger har man (i alla fall jag) som människa en tendens till att vilja hitta syndabockar när något går fel, någon att lägga skulden på och någon att lägga ansvaret för att lösa problemet på. Det kan vara allt från Gud, till chefen eller varför inte busschauffören som kom sent till just min hållplats idag.

Ibland faller jag dit, jag svär i mitt huvud för att min yogalärare är opedagogisk och jag inte fattar hur jag skall göra den avancerade handstand positionen (fast jag inte övat hemma som jag borde), jag svär för att det ofta är oordning i personalrummet (detta fast jag ofta glömmer att plocka undan min egen kaffemugg), jag svär för att min vän alltid kommer sent (fast jag säger det inte till hen, bättre att hålla kvar irritationen inombords så jag har något att lägga min energi på) listan kan göras oändlig över exempel från vardagen och vår bok om livet.

Jag vet att jag behöver stanna upp framför den situation jag befinner mig i, framför det problem jag ser och fråga mig själv vad jag kan göra för att förbättra läget?
Många gånger tar ett leende oss längre än vad vi tror.
En sak vet jag säkert och det är att, om vi anstränger oss, och bidrar med vår egen del, tar ansvar tillsammans så kommer magi att skapas och en styrka och en kraft som får oss att orka stå rakt upp, trygga och stabila, arm i arm när det blåser som värst komma till oss medan vi väntar ut stormen och sedan tillsammans glädjas åt solens första strålar.

Det är denna insikt jag tar med mig när jag packar ihop mitt kontor i dessa dagar.
Jag tänker ofta på livet som på en bok, vi lever kapitel för kapitel och vi tar med oss delar ur varje kapitel och går vidare till nästa kapitel när tiden är kommen.
Mitt kapitel på Göteborgs Stadsmission är slut men det är med värme i mitt hjärta och tacksamhet över att jag fått äran att dela tre spännande och oerhört givande år på Göteborgs Stadsmission tillsammans med fantastiska medarbetare som utmanat mig på alla plan och fått mig att möta mig själv, mina styrkor och mina svagheter jag nu går vidare till nya utmaningar. Jag bär med mig mina kloka kollegors råd och kunskap och inte minst den trygga vetskap om att ni på Göteborgs Stadsmission fortsätter att skapa förändring för dem som behöver det bäst.

Till sist vill jag säga att jag kommer att förvara alla de historier om livet som Gatljusets gäster delat med sig av till mig på en särskild plats i mina minnen och i mitt hjärta, dessa historier har lärt mig mer om livet än alla skolböcker jag någonsin läst och det är genom dessa historier jag lärt mig förstå innebörden av att möta andra människor i ögonhöjd.
Vi ses igen!

Text: Daniela Andreoli fd enhetschef på Gatljuset