single.php

Gatljuset erbjuder nattplatser igen

Efter att Göteborgs Stadsmission i augusti tvingades stänga organisationens akutboende för människor som lever i hemlöshet har Gatljusets nattverksamhet legat nere. Samtidigt som dagverksamheten med ombudsmannaskap och aktiviteter pågått för fullt i S:t Johanneskyrkan. Från och med i måndags kan vi dock återigen erbjuda nattplatser för den som saknar någonstans att sova. Stadsmissionen har under en övergångsperiod (vi håller som bäst på att planera för vårt nya permanenta Gatljus som skall byggas) fått tillgång till de lokaler vid Järnbrottsmotet/Frölunda Smedja där Göteborgs stad tidigare drev Vägskälet.

På nya Gatljuset natt finns Gatljusets ordinarie personal och de håller öppet mellan 21-07. Det finns allt som allt 12 enkelrum och den som behöver sovplats kan själv komma och skriva in sig på plats.

Dagverksamheten fortsätter att hålla till i Johanneskyrkan tills dess att ett permanent Gatljus åter är ett faktum..

Utöver det har håller Stadsmissionen i samarbete med Svenska kyrkan öppnat Vasakyrkan för de utsatta EU-medborgare som inte har någonstans att ta vägen när kylan tränger sig på. Där finns det möjlighet att få lite mat och sova inne i värmen.

För frågor runt Göteborgs Stadsmissions arbete med hemlöshetsproblematik och akutboenden kontakta Åsa Vilu, enhetschef på tel 031- 755 3690