single.php

Ny second hand-butik i Alingsås

Fredagen den 23 maj öppnades portarna för Göteborgs Stadsmissions nya second hand-butik – Ebbes Hörna i Alingsås!

Anna-Leena Kuronen är enhetschef för butiken och har varit med under våren och format den nya verksamheten. Hon berättar att företagsgrannarna i området är positivt inställda till etableringen, men även folk i allmänhet som hon pratat med.
– Vi har blivit väl mottagna och många har förväntningar på oss, säger hon.

Det kommer självklart att vara möjligt för alla som bor i Alingsås med omnejd att skänka kläder, porslin och andra prylar till butiken, men för att ha ett stabilt utbud från öppningsdagen kommer Göteborgs Stadsmissions insamlingscentral att leverera varor en gång i veckan. Ebbes Hörna Alingsås kommer inledningsvis att ha kläder, metallföremål och böcker som sitt huvudsakliga sortiment.
– Efter årsskiftet tror jag att vi är igång helt och hållet med ett eget flöde av insamlade varor, säger Anna-Leena och tror att med ett eget flöde kommer sortimentet även att bli bredare.

Uppdraget för second hand-butikerna inom Göteborgs Stadsmission är att erbjuda arbetsplatser där alla får plats och är behövda efter sina egna förutsättningar, arbetsplatser där människor erbjuds hjälp och stöd för att utvecklas. I ett led att arbeta utefter uppdraget har man bland annat kommit överens med Alingsås kommun om att ta emot nio ungdomar på kommunalt feriejobb i sommar.
Etableringen är ett samarbete med Alingsås kommun, men även med Svenska kyrkan i Alingsås.