single.php

Så här kan du hjälpa i jul

Det börjar närma sig jul. Men för alla är inte högtiden förknippad med mat, julklappar och efterlängtad ledighet. Så här kan du hjälpa till för att göra julen lite bättre för människor i utsatthet.

1. Skänk en gåva
Inför jul önskar våra besökare få presentkort på mat eller ett köpcentrum för att själva ha möjlighet att gå till affären och välja det deras familj behöver. Många önskar även presentkort på upplevelser, något att göra tillsammans med sina barn. Liseberg, Universeum, Lek och buslandet är några aktiviteter som efterfrågas.

För att ha möjlighet att hjälpa så många familjer som möjligt och i största möjliga mån kunna utgå från behov och familjekonstellation, tar vi gärna emot din gåva så tidigt som möjligt, gärna innan den 12 december.

Vill du istället ge nya varor så som klädesplagg eller prylar, tar vi tacksamt emot även detta. Vi delar sedan ut presentkorten och öppnar en julklappsbutik dit familjer som ansökt om hjälp själva kan gå välja ut det de vill ge till sina barn.

Alla gåvor lämnas till vår personal på Drottninggatan 33, under följande tider:
Måndagar: kl. 8-18
Tisdagar-Onsdagar: kl. 8-16.30
Torsdagar: kl. 8-18
Fredagar: kl. 8-15

Du kan även lämna dina gåvor till vår julklappsvagn den 2 december eller julklappsbåt den 9 december. Julklappsvagnen stannar på olika platser runt om i staden, med längre stopp vid sex hållplatser. Vagnen kommer att cirkulera mellan Härlanda, Sankt Sigfrids Plan, Centralstationen, Wieselgrensplatsen och Vagnhallen Majorna, med längre stopp och fika vid nämnda hållplatser och kortare stopp längst med vägen. Vid varje hållplats finns möjlighet att lämna gåvor och vid några utvalda hållplatser står våra kära volontärer och samlar in gåvor för dig som inte kan vänta in vagnens exakta tidpunkt. Det kommer dessutom att stå en vagn stationerad vid Drottningtorget där det kommer att bjudas på fika och spännande aktiviteter.

 

2. Familj till familj

Gå ihop med vänner, syskon, föräldrar, kollegor eller andra och köp julklappar till en specifik familj utifrån deras egen önskelista. Alla familjer ser olika ut. Barn vill ofta ha det andra barn har, en del önskar sig basala saker som mat, andra lite dyrare. Du köper givetvis det du kan och vill, men begagnade varor ber vi dig istället att skänka till vår insamlingscentral. Önskar sig familjen mat, ber vi dig att köpa presentkort i en mataffär, eftersom vi inte kan förvara maten i kylskåp eller frys.

Familjerna som söker hjälp är hos oss är olika stora, kostnaden ni gemensamt får räkna med är på ca 3000-4000 kronor. Önskelistan får du mailad till dig så fort vi mottagit den, dock senast den 30 november. Inlämningen av gåvorna sker på följande datum till vår personal, som sedan överlämnar dem till familjen:
11, 12, 13 och 14 december, kvällstid på Drottninggatan 33 i överenskommelse med personal.

Vill du hjälpa en familj?
Maila ditt intresse till elsa.stenstrom@stadsmissionen.org senast den 24 november.

 

3. Ge en Göteborgsgåva istället för julklapp
I år kommer vi att sälja Göteborgsgåvor i våra second hand-butiker och från och med i slutet av november på vår hemsida. Göteborgsgåvan är ett gåvobevis på att du istället för att ge en pryl till den du tycker om, har köpt en lunch, ett hygienpaket eller en matkasse till någon som inte själv har möjlighet att köpa detta.
Här hittar du våra butiker, mer info kommer om möjligheten att köpa Göteborgsgåvan på hemsidan.

4. Skänk pengar
Sist men inte minst får du hemskt gärna skänka en gåva genom att swisha nummer 90 01 702, betala in till Gåvoplusgiro 90 01 70-2, eller Gåvobankgiro 900-1702. Läs gärna mer om hur du kan stödja oss här.

5. Bli företagsvän
Ditt företag kan vara med och göra skillnad för människor i vår stad! Som Företagsvän och Framtidspartner visar du kunder, anställda och omvärlden att just ditt företag tar ett aktivt samhällsansvar, något du och dina medarbetare kan vara stolta över. Läs mer om hur ni kan hjälpa till här.

 

TACK FÖR ATT DU HJÄLPER FLER MÄNNISKOR TILL EN GOD JUL!