single.php

Julhjälpen – var med du också

Tillsammans kan vi skapa en bättre jul för alla!

Vill du vara med och skapa en bättre jul för människor i Göteborg som lever under svåra förhållanden?

Julhjälp

Inför jul har våra besökare önskemål om att få presentkort på mat för att själva ha möjlighet att gå till affären och välja det de och deras barn behöver. Andra exempel är presentcheckar på shoppingcentrum eller varuhus. Med presentcheckar kan man själv välja vilken butik man vill handla i och på så sätt hitta det man behöver till sina barn.
Ett annat önskemål ifrån våra besökare är att kunna göra saker tillsammans med sina barn bla bio, Liseberg, Lek och buslandet, Universeum, fika mm.
Vill du hjälpa familjer att få en bättre jul tar vi tacksamt emot presentkort och julklappar i våra lokaler på Drottninggatan 33 från 14 november. För att vi ska kunna fördela julklapparna på ett så bra sätt som möjligt önskar vi att du lämnar din gåva innan den 12 december. Vi tar emot gåvor fram till 23 december, men ju tidigare desto bättre! Vi har öppet mån-ons samt fre kl 9-16 och tors kl 9-18.

Familj till familj

Ett annat sätt att hjälpa är att du/dina vänner/släkt/arbetskollegor tillsammans kan köpa julklappar till en specifik familj utifrån deras egen önskelista. Familjerna som söker hjälp hos oss är olika stora. Åtar man sig att ta emot en önskelista från en familj får man räkna med en kostnad på ca 3 000-4 000 kronor.
Du får en önskelista via mejl senast den 25 november.
Alla familjer ser olika ut, en del önskar sig basala saker, medan andra lite dyrare saker. Barn vill ha det andra barn har och andra önskar sig mat, julgran eller presentkort. Du köper givetvis det du kan och vill. Eftersom vi inte kan förvara mat i kylskåp eller frys så ber vi om presentkort på mat.
Man ger inte familjerna begagnade saker/kläder som julklappar. Alla har rätt till nya julklappar.
Inlämningen av era gåvor sker den 12-15 december kvällstid på Drottninggatan 33 i överenskommelse med personal. Överlämningen av dina julklappar görs av personal till familjen den 19-21 december.
Vill du hjälpa en familj?
Maila ditt intresse till elsa.stenstrom@stadsmissionen.org senast den 25 november.

Begagnade kläder och prylar

Våra besökare får mycket begagnade saker/kläder under övriga året. Till jul förmedlar vi bara nya saker. Därför ges inte begagnade kläder och prylar som julklappar utan det kan ni skänka direkt till vår insamlingscentral på Korpralsgatan 2, tel: 031-84 20 20 på kontorstid.