single.php

Hjälp en familj i jul

För många känns det kanske lite tidigt att tänka på jul så här när Halloween och Allhelgona står för dörren. För oss på Stadsmissionen är det dock viktigt att vara ute i god tid för att kunna hjälpa så många som möjligt. Och nu behöver vi DIN/ER hjälp!

Vi hoppas att du och din familj/vänner/släkt/arbetskollegor/företag vill vara med och hjälpa enligt Stadsmissionens modell FAMILJ TILL FAMILJ.

Tillsammans köper ni då julklappar till en specifik familj utifrån deras egen önskelista. Det är ett åtagande som innebär en kostnad på ca 3 000-4 000 kronor men eftersom familjerna som söker hjälp hos oss är olika stora kan det variera en del.

Du får en önskelistan via mejl senast den 25 november.

Alla familjer ser olika ut, en del önskar sig basala saker, andra lite dyrare. Barn vill ofta ha det andra barn har och men många önskar sig mat, julgran eller presentkort på kläder eller upplevelser. Ni köper givetvis det ni kan och vill. Eftersom Stadsmissionen inte kan förvara mat i kylskåp eller frys så ber vi dock om presentkort på mat.

Inlämningen av gåvor sker efter överenskommelse den 12-15 december kvällstid på Drottninggatan 33. Överlämningen av julklappar görs av personal till familjen den 19-21 december.

Vill du/ni hjälpa en familj?
Maila ditt intresse till elsa.stenstrom@stadsmissionen.org senast den 25 november.

BEGAGNADE SAKER
Eftersom vi menar att alla förtjänar att i alla fall någon gång få något nytt vill vi inte att ni inte ger familjerna begagnade saker/kläder som julklappar. (Däremot tar vi tacksamt emot allt begagnat i våra Second handbutiker eller vår insamlingscentral på Korpralsgatan 2, tel: 031-84 20 20 på kontorstid .)