page.php

Unga forum

Unga forum vänder sig till dig mellan 16 och 25 år. Vi arbetar hälsofrämjande med målsättning att du ska få behålla och öka din fysiska och psykiska hälsa, våga drömma och arbeta för att nå några av dina mål. Vår utgångspunkt är att du som är ung själv är expert på din situation.

Verksamheten består av tre delar: Mötesplats Vardagsrummet, våra gruppverksamheter och individuella kontakter. Man kan vara med i en eller i flera delar. Målet är att rusta dig som ung med verktyg för framtiden. Vår förhoppning är att du som kommer till oss ska öka din kraft, energi, glädje och ditt mod.

MÖTESPLATS VARDAGSRUMMET

Verksamheten Mötesplats Vardagsrummet äger rum i våra lokaler på Drottninggatan 33. Hit är du som är mellan 16-25 år välkommen för att hänga i vårt gemensamma vardagsrum, träffa andra unga och vår personal. Vi lagar mat och äter tillsammans, och vi erbjuder alltid olika aktiviteter, till exempel pyssel och gäster. Det är också helt okej att krypa upp i soffan med en bok eller att plocka fram ett spel.

Mötesplats Vardagsrummet har öppet på måndagar kl. 16.00–20.00 (dörren stänger kl. 19.00). Till Mötesplats Vardagsrummet kommer du de tillfällen du önskar och stannar så länge du vill. Vid ditt första besök visar vi dig runt och ger information om våra verksamheter.

GRUPPVERKSAMHET

Stressmart

”Stressmart” är en kortkurs i stresshantering, som vi erbjuder till elever på gymnasieskolor samt för dig mellan 16-25 år i Unga forums lokaler på Drottninggatan 33. Kursen omfattar sex tillfällen med teman som stresshantering och avslappning, framtid och hopp.  Syftet med kursen är att du ska få med dig verktyg för att hantera situationer som uppstår i livet. Nya grupper startar löpande.

Vill du delta i Stressmart, kontakta oss gärna enligt uppgifter nedan.

Vardagssmart

”Vardagssmart” är en grupp som vänder sig till dig som är mellan 16-25 år och som önskar ha något mer att göra under dagtid. Gruppen syftar till att fylla på vår fysiska, psykiska och sociala verktygslåda genom gemensamt testa på aktiviteter, övningar och tankar. Gruppen träffas en gång i veckan och hittar på saker tillsammans.

Vardagssmart pågår under hösten på tisdag förmiddagar. Vill du delta i verksamheten, kontakta oss gärna enligt uppgifter nedan.

 

INDIVIDUELL KONTAKT

Vid behov kan du som är mellan 16-25 år ha en kortare individuell kontakt med en ungdomskurator. Det kan handla om allt ifrån att sitta och prata en stund till att vi stöttar i upp i kontakt med myndigheter eller andra viktiga personer i ditt liv.

 

All verksamhet är frivillig och kostnadsfri. Vi har tystnadsplikt.

Välkommen att höra av er till oss med frågor och intresseanmälningar! Kontakt med oss på Unga forum inleds alltid med ett kortare informationsbesök.

Vi som jobbar på Unga Forum: Niklas Borg, Maria Svalander, Matilda Andersson och Elsa Stenström.

 

 

Följ oss på Facebook

Kontakta oss: