page.php

Arbetsträning

Ergon erbjuder arbetsträning och rehabiliterande sysselsättning. Vi vänder oss bl.a. till långvarigt sjukskrivna och människor som stått utanför arbetsmarknaden länge.

Göteborgs Stadsmission har i det närmaste 30 års erfarenhet av arbetsträning och utifrån förmåga får varje människa växa i sin egen takt med hjälp av Ergongruppens olika insatsmöjligheter och kompletterande program. Arbetsträningen sker i verklighetsnära former. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga, laganda och personligt ansvar. Målsättningen är att förbereda deltagarna för arbetsmarknaden.

Snickeri, textil och data

Snickeriavdelningen har tillverkning av möbler åt bland andra Brio Lekolär. Produktionen är upplagd med många enkla arbetsmoment, så att alla, även de utan förkunskaper, kan delta i tillverkningen. Textilavdelningen syr olika produkter som säljs i egen butik samt inom Second Hand. På dataavdelningen lär man sig allt från grundläggande datakunskap till att göra hemsidor, bokföring, bildbehandling, Cad-Cam mm.

Kök, trädgård och second hand

Köksavdelningen är hjärtat i verksamheten. Här bakas bröd och ibland något gott till kaffet. Cirka 30 luncher tillagas varje dag. Städning av lokalerna ingår i kökets ansvar.

Trädgård-/fastighetsavdelningen sköter bl.a. grönytor och rabatter åt såväl interna som externa uppdragsgivare. Second hand-butiken kompletterar de övriga avdelningarna med sin särskilda typ av arbetsuppgifter. Butiken drivs tillsammans med Stadsmissionens övriga second-handaffärer.

Tillsammans med Arbetsförmedlingen Etablering och Cuben utbildning bedrivs ett projekt på Ergon där SFI-undervisning varvas med praktik.

Jobb och utvecklingsgarantin

Göteborgs Stadsmission är också anordnare inom ”Jobb och utvecklingsgarantin” och samarbetar med Arbetsförmedlingen i Göteborg. Vi tillhandahåller förstärkt arbetsträning och sysselsättning. För mer information – läs vår folder (pdf).

Kontakta oss: